شهیداشرفی اصفهانی

عالم مجاهد و زاهد متقي، شهيد محراب آیت ا... اشرفي اصفهاني در سال 1281 شمسي در خانواده اي روحاني و عالم در خميني شهر اصفهان متولد شد. 

دوران كودكي را در اين شهر سپري نمود و پس از آموختن ادبيات فارسي رهسپار اصفهان گرديد و مدت 10 سال در حوزه علميه این شهر، نزداساتيد معروف، مرحوم آيت ا... فشاركي و آيت ا... حاج سيد مهدي درچه ای كسب علم و دانش نمود.

سپس در سن 20 سالگي رهسپار حوزه علميه قم گرديد و مدت 23 سال نزد مراجع تقليد مرحوم آيت ا... العظمي حائري و مرحوم آيت ا... العظمي بروجردي و علماي ثلاث، مرحوم آيت ا... حجت و خوانساري و صدر، كسب علم فقه و اصول نمود و در سن 40 سالگي به درجه اجتهاد رسید .شهيد محراب در سال 1335 جهت اداره حوزه علميه كرمانشاه و تدريس در آنجا از سوي مرحوم آيت ا... بروجردي رهسپار این منطقه گرديد و در مدت 26 سال اقامت در اين شهر ضمن تدريس علوم فقه و اصول، مشغول به تبلیغ مكتب نجات بخش اسلام و ارشاد منطقه شد و از قيام 15 خرداد 42 تا پيروزي شكوهمند انقلاب اسلامي به مبارزه عليه رژيم منحوس پهلوي به وسيله اعلاميه و سخنراني پرداخت و مكرر مورد تعرّض دستگاه ستمشاهي قرار گرفت كه در اوج انقلاب اسلامي در سال 57 قبل از پيروزي انقلاب به وسيله ايادي و مزدوران رژيم شاه، شبانه دستگير و به زندان كميته شهرباني تهران روانه گرديد.

شهيد آیت ا... اشرفي اصفهاني پس از پيروزي انقلاب از سوي رهبر انقلاب اسلامي، حضرت امام خميني به ِسمت امام جمعه كرمانشاه منصوب گرديد و قريب 3 سال در اين سنگر عظيم انقلاب، انجام وظيفه نمود و با استكبار جهاني و عناصر ضد انقلاب و منافقين به مبارزه برخاست . ایشان در بيستم ماه رمضان 1360 مورد سوء قصد منافقين قرار گرفتند كه جان سالم به در بردند. سرانجام شهيد محراب در روز جمعه 23 مهرماه 1361 قبل از ايراد خطبه در مسجد جامع كرمانشاه مجدداً مورد سوء قصد منافقين كوردل قرار گرفت كه در نتيجه انفجار يك نارنجك، در سن 80 سالگي شربت شهادت نوشيده و به لقاءا... پيوست.

 

نگاهی گذرا به دانشگاه شهید اشرفی اصفهانی

دانشگاه شهيد اشرفي اصفهاني(ره) بر اساس مجوز دفتر گسترش آموزش عالي وزارت علوم ، تحقيقات و فنّاوري با اهداف زير در شهر اصفهان تأسيس گرديد :

1 - اعتلاي سطح فرهنگ و آموزش كشور از طريق تربيت نيروهاي متعهد و متخصص.

2 - فراهم آوردن زمينه مناسب براي استفاده بيشتر و بهتر از وجود مدّرسان و استادان جامعه اسلامي.

3 - به كارگيري امكانات و توان بالقوّه جامعه ، در جهت گسترش آموزش عالي.

4 -ايجاد زمينه مناسب براي فعاليّت همه جانبه مردم در گسترش و اعتلاي دانش و پژوهش كشور.

5 -كمك به بهبود كمّي و كيفي آموزش عالي در مقاطع مختلف تحصيلي .

6 - ايجاد كانون فرهنگي - آموزشي در جهت مبارزه با ليبراليسم فرهنگي ، علمي و سياسي.

اين دانشگاه فعاليت آموزشي خود را از سال 1375 با پذيرش تعداد 120دانشجو در دو رشته حسابداري و علوم اقتصادي (بازرگاني) در مقطع كارشناسي آغاز نمود و تدريجاً با افزودن رشته هاي جديد طي سال هاي گذشته، هم اكنون تعداد رشته‌هاي تحصيلي داير در اين دانشگاه در قالب 3 دانشکده و 44 رشته در مقاطع كارداني،‌كارشناسي، كارشناسي ناپيوسته و كارشناسي ارشد رسيده و سال تحصيلي جاري را با بیش از 3000 نفر دانشجو،‌250 نفر عضو هيئت علمي تمام وقت ، نيمه وقت و حق التدریس شروع نمود و اميد است در آينده‌اي نه چندان دور شاهد گسترش بيشتر اين دانشگاه خصوصاً در دوره‌هاي تحصيلات تكميلي باشيم.این دانشگاه در بین دانشگاههای آموزش عالی غیردولتی کشور در رتبه (الف) قرار گرفته است همچنین دانشگاه با بيش از7000 دانش آموخته از زمان تأسيس تاكنون، در راستاي اهداف نظام آموزش عالي، در سالهاي اخير در جهت توسعه كمّي و كيفي آموزش و پژوهش مبتني بر استانداردهاي آموزش عالي كشور و طبق اهداف و برنامه‌هاي مصوب و به منظور دستيابي به جايگاه قابل قبول و مؤثر در نظام آموزش عالي كشور و گسترش و تقويت دوره‌هاي كارشناسي و كارشناسي ارشد و ايجاد رشته هاي جديد و مورد نياز جامعه فعاليت هاي همه جانبه‌اي را آغاز نموده است.

توسعه ساختمان جديد دانشگاه شهيد اشرفي اصفهاني(ره)با عمليات ساختماني جدید که از سال1386 با زيربناي17000 متر مربع شروع گردید، فاز اول آن با مساحت 13200 متر مربع در شش طبقه شامل فضاي آموزشي،‌اداري و خدماتي، كارگاه و آزمايشگاه، پاركينگ و يك سالن سرپوشيده ورزشي در مجاور آن ، در تاريخ 90/6/18 با حضور وزير محترم فرهنگ و ارشاد اسلامي و جمعي از مقامات استان مورد بهر‌ه برداري قرار گرفت.

با الحاق اين ساختمان آموزشي به ساختمان قبلي دانشگاه مجموع زيربناي فضاي آموزشي، ‌اداري و خدماتي به بیش از 26000 متر مربع رسيده كه فضاهاي زیر را شامل مي‌گردد:

-كلاس درس 61 باب با ظرفيت متوسط هر كدام 60 نفر دانشجو

-تعداد سايت كامپيوتر به تعداد 2 سايت هر كدام با ظرفيت 40 نفر دانشجو

-كارگاه و آزمايشگاه 13 باب هر كدام با ظرفيت 20 الي 30 نفر دانشجو

-كتابخانه و سالن مطالعه به مساحت 560 متر مربع

- سالن سرپوشيده ورزشي به مساحت 1600 متر مربع

- دفاتر اداري ،‌ خدماتي واساتيد 70 باب

- نمازخانه به مساحت 300 متر مربع

- سالن اجتماعات به مساحت 240 متر مربع

پاركينگ سرپوشيده 1200 متر مربع

- سلف سرويس و بوفه به مساحت 800 متر مربع 

- مهمانسراي اساتيد به مساحت 250 متر مربع

- حياط و فضاي باز دانشگاه 2000 متر مربع

لازم به توضيح است ؛ فاز بعدي گسترش دانشگاه كه شامل مسجد، سالن غذا خوري و سالن آمفي تئاتر مي‌باشد، در دست اقدام بوده اميد است که به زودي عمليات ساختمان آن شروع گردد.

علاوه بر فضاي كالبدي فوق‌الذكر، ‌اين دانشگاه داراي زمين ورزشي رو باز و پاركينگ در مجاورت دانشگاه به مساحت 5700 متر مربع بوده و مورد استفاده اساتيد ‌دانشجويان و كاركنان مي‌باشد.